друкувати


В Офісі президента додалося три кандидатури на аграрного міністра – власник холдингу, заступник губернатора та економіст

21 серпня 2019, 20:57

На посаду аграрного міністра наразі розглядають ще три нових кандидатури – власника групи компаній «UKRAVIT» Віталія Ільченка, наближеного до Олексія Гончарука економіста, керівника юридичного сектору BRDO Сергія Глущенка та першого заступника голови Черкаської обладміністрації Тараса Висоцького. Про це AgroPolit.com повідомило джерело в Офісі президента  та один з учасників зустрічі з бізнесом президента Володимира Зеленського та ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

Як триває відбір у Офісі президента на нового міністра — читайте у матеріалі «Аграрний камікадЗе: про роль і план дій для нового міністра». 

«Олексій Гончарук (розглядають на посаду прем’єра, – Авт.) пропонує на цю посаду свого колегу економіста, керівника юридичного сектору BRDO Сергія Глущенка. Він має певний досвід в агро – займається питаннями ліцензування, контролю за безпечністю харчової та нехарчової продукції в Україні. У списку ще є перший заступник голови Черкаської обладміністрації Тарас Висоцький», — говорить наш співрозмовник. 

Ще одна нова кандидатура пролунала за зачиненими дверима під час зустрічі з бізнесом Зеленського та Нетаньягу. Один з учасників цієї зустрічі розповідає про це:

Виникло питання, а кого розглядають на посаду агарного міністра? Пролунало кілька прізвищ – Віталій Ільченко, Ірина Паламар, Іван Слободяник, Іван Мірошніченко. Рекомендації у підтримку кандидатур від бізнесу були більше на адресу першого».  

Нагадаємо, що AgroPolit.com третій тиждень поспіль проводить онлайн-опитування учасників аграрного ринку про те, кого вони б хотіли бачити на посаді аграрного міністра. Кількість тих, хто проголосував, наразі становить 96,7 тис.осіб. За даними трьох тижнів, лідером симпатій ринку є Іван Мірошніченко з показником 61%, на другому місці – Іван Слободяник, на третьому – Ірина Паламар.

Якщо ви ще не проголосували за бажаного аграрного мінстра, то можете зробити це за посиланням

Наталія Білоусова, головний редактор AgroPolit.com