друкувати


В Україну їде президент Світового банку Малпасс — обговорюватимуть земельну реформу

20 серпня 2019, 21:18

Президент Групи Світового банку Девід Малпасс прибуде до Києва 22 серпня 2019 року з дводенним візитом. Про це повідомила прес-служба банку.

У п'ятницю Малпасс зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським. Крім того, він планує побачитися з міністром фінансів, головою Національного банку України, міськими головами, народними депутатами, представниками банківського сектору, фермерами та представниками приватного сектору.

За давними AgroPolit.com, одна із ключових тем візиту — ринок землі. У офіційному плані питань до обговорення прямо не говориться про тему землі, лише загальні фрази: «Під час візиту Малпасс обговорюватиме плани реалізації в Україні економічних реформ, спрямованих на прискорення економічного розвитку та створення нових робочих місць і ширших можливостей для народу України».

Втім, не секрет, що керівництво Світового банку постійно рекомендує українській владі прискорити земельну реформу, а експерти банку виступали раніше консультантами уряду у питаннях земельної реформи. Наразі вони активно вивчають тему земреформи в Україні  і її складових. За нашими даними, один із варіантів земельної реформи також готується для уряду експертами банку і буде презентований за зустріч двох президентів. 

Нагадаємо, нещодавно нардеп від «Слуги народу» Денис Малюска, який займається у команді Президента Зеленською  земельною реформою (раніше працював у Світовому банку по напрямку земельної реформи), розповів деталі підготовки Офісом президента земельного закону. Деталі земельної реформи, яку наразі готують, можете прочитати у матеріалі.

За оцінками аграрного експерта, народного депутата Миколи Кучера, наразі за крок до земельної реформи у влади немає бачення її змісту.