друкувати


АМПУ вимагає від Кабміну ухвалити 5 рішень для розвитку портової галузі

20 серпня 2019, 07:30

АМПУ вимагає від Кабміну ухвалення 5 рішень, життєво необхідних для розвитку портової галузі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України (АМПУ).

У повідомленні йдеться, що АМПУ  звернулася до голови уряду Володимира Гройсмана з відкритим листом. У документі визначено п’ять життєво необхідних для портової галузі рішень, які вже давно підготовані до розгляду, але досі не ухвалені Кабінетом міністрів.

«Уряд уже отримав щодо цього десятки листів як безпосередньо від АМПУ, так і від галузевих об’єднань, членом яких є Адміністрація, а також від бізнес-асоціацій, які теж підтримують ініціативи АМПУ. Подальше зволікання з їхнім прийняттям може негативно позначитися на розвитку портової галузі України, залученні інвестицій, реалізації проектів державно-приватного партнерства, а також  впровадженні в українських портах європейських стандартів взаємодії між державними органами та бізнесом», – повідомили в АМПУ.

Зокрема, АМПУ наполягає на ухваленні:

Нагадаємо, що Адміністрація морських портів України збільшує частоту проведення лабораторних досліджень стану морської води в акваторіяхпортів. Відтепер моніторинг буде здійснюватися один раз на тиждень.