друкувати


Україна почала закуповувати картоплю в Білорусі

19 серпня 2019, 08:32

Зростання ціни на українську картоплю сприяло початку поставок картоплі з Білорусі. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

Повідомляється,що на сьогодні основні продажі картоплі ведуться в межах 8-12 грн / кг (0,32-0,47 $ / кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня. Як зазначається, не зважаючи на підвищення цін в даному сегменті, попит на картоплю на українському ринку залишається досить високим.

«Ситуація, що склалася сприяла початку поставок картоплі з Білорусі. Імпортна продукція на даний момент надходить у продаж від 8 грн / кг, однак її якість не завжди влаштовує українських покупців», — відзначають експерти.

Уточнюється, що вже сьогодні ціни на картоплю в Україні в середньому в 2,5 рази вище, ніж в середині серпня 2018 року. Тоді відвантаження даної продукції велися не дорожче 5 грн / кг. При цьому, з огляду на активні темпи збуту картоплі, багато українські фермери заявляють про свій намір вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни в даному сегменті.

Нагадаємо, що згідно з прогнозом, картопля подорожчає на 50-80%.