друкувати


Європейський інвестиційний банк виділить $250 млн на розвиток аграрної інфраструктури в Україні

17 серпня 2019, 08:30

Кабінет міністрів України схвалив проект листа уряду до Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) про підтвердження приналежності пропозиції проекту «Розвиток аграрної інфраструктури та генерування енергії на основі біомаси» на $250 млн до сфери дії Рамкової угоди між Україною та ЄІБ. Відповідне розпорядження Кабміну від 14 серпня №603 оприлюднено на урядовому порталі.

«Схвалити проект листа уряду України до Європейського інвестиційного банку щодо належності пропозиції про фінансування у розмірі $250 млн зазначеним банком проекту «Розвиток аграрної інфраструктури та генерування енергії на основі біомаси» до сфери дії Рамкової угоди між Україною та інвестиційним банком, укладеної 14 червня 2005 р. в Люксембурзі», — сказано в розпорядженні.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що прийняте розпорядження сприятиме залученню в реальний сектор економіки середньострокових фінансових ресурсів для розвитку приватного сектора економіки, поліпшення енергоефективності виробництв, посилення позицій українських підприємств у сфері міжнародної торгівлі, збільшенню податкових надходжень підприємств в державний бюджет України, а також поліпшення бізнес-клімату та створення умов для активізації інвестиційної діяльності.

Нагадаємо, Зеленський зустрінеться із президентом Європейського інвестиційного банку щодо земельної реформи.