друкувати


Втручання депутатів Зеленського та Агро-Продовольчої ради допомогло відбити у рейдерів господарство

16 серпня 2019, 17:38

Мін’юст сьогодні скасував рішення про перереєстрацію фермерського господарства Кондратюків на підставних осіб. Про це повідомив голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник на сторінці в ФБ.

«Нарешті «адмінкомісія» Мінюсту скасувала перереєстрацію ФГ Кондратюків на «підставних» осіб. Подякуємо ще раз Мар’яну Заблоцькому, Миколі Сольському та Денису Монастирському за небайдужість! Там ще багато роботи, але разом з Анатолій Гайворонський  триматимемо руку на пульсі. Якщо маєте випадки де є проблеми для аграріїв — пишіть — в міру сил будемо включатись!», — пише Слободяник.

Нагадаємо, що за останні три місяці в Дніпропетровській області загадковим чином загинули троє власників великих сільськогосподарських підприємств (ФГ «Кондратюк», ФГ «Дар» та ТОВ «Карат плюс»). Незадовго до або через деякий час після трагедій господарства загиблих загадковим чином перереєстрували. Ситуація довкола віджимання бізнесу у цих господарствах почала змінюватися на краще після втручання у ситуацію голови Агро-Продовольчої Ради Івана Слободяника: він записав відеозверненя до влади, яке набрало вже більше 350 тис. переглядів.

Згодом Рада ініціювала розгляд цих випадків на спеціальній зустрічі з майбутніми головами аграрного та правоохоронного комітетів Верховної Ради: Миколою Сольським та Денисом Монастирським, а також нардепом від»Слуги народу» Мар’яном Заблоцьким. Вони взяли це питання на особистий контроль. І донесли його деталі до Генпрокуратури, МВС та Мінюсту