друкувати


Сьогодні уряд розгляне три важливих інфраструктурних документи

14 серпня 2019, 11:20

На черговому засіданні уряду, яке відбудеться 14 серпня, планується розгляд трьох важливих інфраструктурних документів. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Перший документ — проект постанови КМУ, яким передбачається можливість встановлювати для державних підприємств індивідуальні нормативи відрахування частини чистого прибутку до державного бюджету.

Наприклад, для Адміністрації морських портів України такий норматив встановлюється на рівні 50%, порівняно з нинішніми 90% обов’язкових відрахувань. Такі зміни дозволять знизити рівень фінансового навантаження на суб’єкти господарювання, що, відповідно, надасть можливість реалізовувати інфраструктурні проекти та здійснювати капітальні витрати на модернізацію портової інфраструктури", — йдеться в повідомленні.

Другий документ – проект Постанови КМУ «Про затвердження Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу», розроблений на базі робочої групи при Державній регуляторній службі України з представниками міністерств та відомств, а також учасників бізнес-спільноти. Експерти Асоціації наголошують на підтримці саме цієї редакції Порядку. Бізнес очікує на прийняття цього документа, який має встановити чіткий та прозорий порядок відбору та проведення аналізу проб морських вод. Це дозволить встановлювати факт можливого погіршення якості води і виявлення джерела забруднення для вчасного реагування та впровадження заходів, спрямованих на запобігання забрудненню навколишнього середовища.

І останнє, але не менш важливе рішення стосовно умов концесійного конкурсу в морських портах Ольвія та Херсон. На думку компаній-членів Асоціації, це сприятиме отриманню необхідних інвестицій для їх розвитку та швидкого і сталого економічного зростання.

У зв’язку з цим, Асоціація звернулася з листом до Прем’єр-міністра України  Володимира Гройсмана та першого віце-прем’єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва щодо важливості прийняття цих рішень на найближчому засіданні уряду", — додали у ЄБА.

Нагадаємо, представники бізнесу висловили занепокоєння стосовно можливої ліквідації Мінагрополітики.