друкувати


У Держгеокадастрі пройшла ревізія щодо виконання бюджетних програм — 763 млн грн не використано

13 серпня 2019, 16:40

Держгеокадастр не використав близько 763 млн грн бюджетних коштів. Про це свідчать результати аудиторського звіту за результатами державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Держгеокадастру, який є у розпорядженні AgroPolit.com.

«Сума залишків коштів станом на січень 2019 року, які надходять впорядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва та із року в рік накопичуються на рахунках місцевих бюджетів і майже не використовуються, становить близько 763 млн грн», — йдеться у документі.

Також зазначається, що у Держгеокадастрі не створено єдиної комплексної системи внутрішнього контролю, а функціонують лише окремі його елементи. Запроваджені у Держгеокадастрі порядки управління засвідчили свою недієвість, що не сприяло своєчасній їх індефікації, реагування на них, їх запобіганню та зменшенню їх негативного впливу.

Така ситуація не сприяє ефективному та якісному виконанню покладених на Держгеокадастр функцій і завдань, створює передумови для порушення законодавства, неефективного використання коштів державного бюджету, недосягнення мети і завдань бюджетних програм, виконавцем яких є Держгеокадастр, — підсумовано у звіті.

Нагадаємо, Держгеокадастр пропонують перетворити у службу зі збору і накопичення геопросторових даних. Більше про варіанти реформування Держгеокадастру в Україні читайте за посиланням.

Раніше повідомлялося, що 15 липня уряд оголосив конкурс на нового очільника Держгеокадастру. На цю посаду претендувало спочатку п'ятеро осіб, потім троє, але зрештою конкурс провалився.

Аудиторський звіт 2018 from Vadym Nebasuy