друкувати


Колектив ОПЗ заявив про рейдерське захоплення та звернувся по допомогу до Зеленського

12 серпня 2019, 11:00

У ПАТ Одеський припортовий завод (ОПЗ) розцінюють наміри Фонду держмайна (ФДМ) спільно з Кабінетом міністрів України призначити нового керівника підприємства як рейдерство і закликають президента України відреагувати на це. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Він зазначив, що, попри запуск підприємства після понад річного простою, колектив заводу перебуває в передстрайковому стані і «готовий їхати в Київ, щоб виборювати своє майбутнє. Тоді як стара влада, яка перебуває в агонії, намагається зупинити і захопити завод».

«Як нам стало відомо, в.о. (голови) ФДМУ (Віталій) Трубаров, всупереч закону і здоровому глузду, спочатку намагався зупинити виробництво, а тепер організував фінальну гастроль і послав документи в КМУ (Кабінет міністрів України — ІФ) на зміну керівника ОПЗ. Зазначаємо, що всі ці дії є незаконними і підлягають оцінці та відповідному реагуванню правоохоронних органів, і можуть призвести до руйнування заводу», — написав Щуриков.

При цьому він додав, що запуск заводу став можливим тільки після звернення до президента України Володимира Зеленського, «у якого ми просили лише одного — дати відновити виробництво з дотриманням закону й не створювати штучних перепон».

Саме завдяки реакції на наше звернення, стало можливим врегулювати поточні проблеми, провести прозорий відбір і відновити виробництво», — констатував топ-менеджер.

Нагадаємо, минулого тижня Одеський припортовий завод почав запуск виробництва аміаку й карбаміду.