друкувати


Визначено дві головні цілі для АПК до 2030 року — Агростратегія-2030

12 серпня 2019, 10:00

В Україні визначили дві головні цілі для успішного розвитку агросектору. Про це йдеться у ексклюзивному матеріалі AgroPolit.com  «Агростратегія-2030: як Україні за 10 років стати світовим супермаркетом харчової продукції та органічним хабом».

«Разом із UIF (Український інститут майбутнього, — прим.) ми визначили дві головні цілі для АПК до 2030 року. Перша — зберегти та зміцнити позицію світового постачальника зернових і олійних культур, а так само — м'яса птиці та яєць. Друга — зайняти преміальний сегмент світового супермаркету екологічно чистих продуктів»,  — повідомила СЕО Latifundist Media Тетяна Приходько.

Вона додала, що Україна сьогодні №1 у світі з виробництва та експорту соняшникової олії та соняшнику, №3 — з поставок  меду та ріпаку, №4 — як експортер кукурудзи та ячменю, №5 — з експорту пшениці тощо. У нас є позиціонування як житниці Європи, завдяки цифрі у $5,6 млрд експорту зернових у ЄС. Частка АПК у ВВП України сьогодні становить 17% (близько $ 19 млрд), сплачено 43 млрд грн податків, рентабельність виробництва зафіксовано в 2017 році на рівні 30-150% (у різних бізнесів по-різному). Але цього не досить.

Нагадаємо, експерти Українського інституту майбутнього (UIF) та Latifundist Media презентували стратегію розвитку агросектору України до 2030 року «Україна — світовий супермаркет екологічних продуктів».

Детальний аналіз документу дивіться за посиланням.