друкувати


У «Слузі народу» розповіли, як будуть вирішувати проблему з ФОПами

11 серпня 2019, 08:30

Депутати партії «Слуга народу» представлять рішення по боротьбі з використанням спрощеної системи оподаткування для ухиляння від сплати податків. Про це заявив новообраний депутат від партії Данило Гетманцев в ефірі «Українського радіо».

«І президент, і партія «Слуга народу» підтримують спрощений режим. Більш того, ми брали на себе зобов'язання не змінювати його — не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для фізичних осіб-підприємців. Але проблема цього режиму в тому, що його, крім малих підприємців, використовує середній і великий бізнес», — сказав Гетманцев.

Зайдіть у будь-який ресторан Києва, і вам на алкогольні напої принесуть чек від ТОВ або якоїсь юрособи, а на їжу — від ФОПа. Про що це говорить? Про масове ухилення від сплати податків з використанням ФОПів. Зайдіть в ювелірний магазин, магазин електроніки тощо", — додав він.

За словами Гетманцева, ці юрособи перевищують ліміти в 5 млн грн на рік, встановлені для ФОП.

«Ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого — виключити ухилення від оподаткування», — зазначив він.

За його словами, ще до старту роботи нового парламенту буде представлено рішення проблеми.

Ми розглядаємо, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, чи потрібно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок. Щоб це було зрозуміло, для всіх доступно, і не викликало сумнівів, що так робити не можна. Я думаю, що в найближчі тижні до початку роботи Верховної Ради ми вже представимо певне рішення", — заявив Гетманцев.

Нагадаємо, у Зеленського розповіли, як планують боротися з контрабандою на митниці.