друкувати


Експерт пропонує створити офіс Мінагрополітики у Брюсселі

10 серпня 2019, 08:30

Мінагрополітики мусить мати свій офіс у Брюсселі, це допоможе залучити великі фінанси й інвестиції в Україну. Таку думку висловив доктор соціальної економіки, експерт з кооперації та соціального підприємництва Зиновій Свереда, йдеться у ексклюзивному матеріалі AgroPolit.com.

На думку експерта, Мінагрополітики потрібно не закривати, а модернізувати його функції відповідно до потреб ринку та продовольчої безпеки держави.

«Дійсно, в державних органах є дублікат багатьох функцій, які варто чітко розділити. Слід опрацювати коефіцієнти кількості держслужбовців щодо кількості сільського населення, фермерів. Крім того, виробити концепцію єдиного агровікна для отримання дотацій для аграріїв», — говорить Свереда.

Він зазначає, що Мінагрополітики повинно перестати бути лобістом окремих аграрних груп, натомість сприяти розвитку малих і середніх сільськогосподарських підприємств та середнього аграрного класу.

Коли я проходив стажування у Брюсселі, то вивчав, як міністерства та аграрні групи різних країн лобіюють свої інтереси в ЄС. Мінагрополітики мусить мати свій офіс у Брюсселі: це допоможе залучити великі фінанси й інвестиції в країну. Додатково воно повинно узгодити деякі функції з Міністерством освіти, щоб реалізовувати ефективні освітні програми для сільського населення та фермерів. Адже в основні розвитку економіки — це не фінансові показники, а якісна освіта населення", — зазначив Свереда.

Раніше повідомлялося, що Мінагрополітики хочуть об’єднати з Мінекології та Держгеокадастром. Більше про можливі наслідки такого об'єднання читайте у матеріалі за посиланням.