друкувати


У «Слузі народу» пообіцяли розібратися з вбивством трьох фермерів на Дніпропетровщині, – Слободяник

9 серпня 2019, 16:05

Майбутні голови правоохоронного та аграрного комітетів Ради обіцяють розібратися з трьома вбитими у дніпропетровську фермерами. Про це написав на своїй сторінці в Facebook голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник, повідомяє АgroРolit.com.

За останні три місяці в Дніпропетровській області загадковим чином загинули троє власників великих сільськогосподарських підприємств. Незадовго до або через деякий час після трагедій господарства загиблих загадковим чином перереєстрували.

«Сьогодні провели зустріч з майбутніми головами аграрного та правоохоронного комітетів Верховної Ради: Миколою Сольским та Денисом Монастирським, а також майбутнім нардепом Мар’яном Заблоцьким. На зустрічі були представники трьох постраждалих господарств — ФГ «Кондратюк», ФГ «Дар» та ТОВ «Карат плюс», голова Асоціації фермерів Дніпропетровської області. За результатами обговорення ми домовоились що Микола Сольский та Денис Монастирський візьмуть на особистий контроль конкретні завдання по Генпрокуратурі, МВС та Мінюсту, щодо справ по цим господарствам, тобто там де відбуваєтся саботаж розслідування чи халатність. Кінцевим результатотом має стати як повернення власності так і покарання злочинців», — написав він.

На зустрічі також розглядалися й інші питання.

Також була дуже конструктивна дискусія щодо системних змін, які варто впроваджувати, щоб мінімізувати, чи взагалі викоренити кримінал та рейдерство в аграрній сфері», — підсумував Слободяник.