друкувати


Офіс президента: Ми не бачили аргументів, чому ринок землі слід відкривати лише для фізосіб

9 серпня 2019, 07:32

У робочій групі при Офісі президента з земельних питань ще не бачили аргументів на користь відкриття ринку виключно для фізичних осіб. Про це, відповідаючи на запитання AgroPolit.com, заявив радник заступника голови Офісу президента Денис Малюська, який опікується земельним питанням.

Нагадаємо, що команда президента може представити модель ринку землі вже у серпні. Наразі у парламенті є 4 варіанти відкриття ринку: одна від Держгеокадастру, друга – від Мінагрополітики та дві від депутатів аграрного комітету. Ознайомитися з ними та з загальною концепцією ринку землі творчості уряду Гройсмана можна у матеріалі.

Чи будуть (допущені до ринку покупки с/г земель, — авт.) лише фізичні чи юридичні особи? Фінального рішення, яке можна оголосити наразі офіційно, немає, воно не прийняте. Станом на сьогодні у нас (в Офісі президента, – авт.) нема, ми не бачили аргументів, чому ринок потрібно відкривати лише для фізичних осіб, а для юридичних – ні. З економічної  точки зору зростання може й повинно забезпечуватися юридичними особами. Це не позиція Офісу… Перш ніж вона з’явиться, ми хочемо проконсультуватися і побачити позицію ринку. А з точки зору наявних економічних розрахунків підстав відкривати (ринок, – авт.) тільки для когось, наприклад, для фізосіб – сенсу немає», — пояснив він.