друкувати


На Кабмін подали позов до суду через проект закону про обіг с/г земель

8 серпня 2019, 18:00

Окружний адміністративний суд міста Києва просить зобов'язати Кабінет міністрів України розробити проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення та подати його на розгляд парламенту. Про це інформує прес-служба суду.

«В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов про визнання протиправною бездіяльність Кабінету міністрів України з приводу нерозробки і невнесення на розгляд Верховної Ради України проекту закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на думку позивача, така бездіяльність КМУ порушує положення Конституції України, закону України №2666-VIII і закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини».

У суді повідомляють, що серед вимог позивача — зобов'язати профільні міністерства і Кабмін розробити проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення та подати його на розгляд парламенту.

Наразі суд вивчає матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі», — повідомили у суді.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв відкриття ринку землі в Україні вже до кінця року. На початку квітня нардепи запропонували 4 варіанти поетапного відкриття ринку землі в Україні. У свою чергу, понад 70% аграріїв вважають, що право на придбання землі с/г призначення повинні мати лише українці. Ключові положення «Концепції обігу земель сільськогосподарського призначення» дивіться за посиланням.