друкувати


Лобіст AgroGeneration екс-регіонал Літвінов переміг на парламентських виборах

7 серпня 2019, 13:00

У Харківській області в окрузі №178 переміг близький до топ-менеджменту AgroGeneration екс-мер Балаклеї від «Партії регіонів», а напередодні виборів — глава Балаклійського райради і член фракції БПП «Солідарність» Олександр Літвінов (31,75% голосів). Чиновник висувався від партії «Слуга народу». Про це повідомляє «Апостроф».

У матеріалі зазначається, що Олександр Літвінов, якого складно назвати «новим обличчям», отримав найгірший результат серед 12 переможців в округах Харківської області від партії «Слуга народу». Він обійшов кандидата-самовисуванця Анатолія Русецького (29,58%).

«Кажуть, завдяки протекції члена Ради директорів AgroGeneration Валерія Деми, віце-президента інвестфонду SigmaBleyzer і розпорядника великих земельних угідь в окрузі, перш за все — в Барвінківському районі. Валерій Дьома безуспішно спробував в 2014 р стати нардепом від цього округу, висунувшись від БПП. А в 2019 р опинився в партії Зеленського, за що, за чутками, цей округ йому було «обіцяно». І саме з кадрів Валерія Деми і був складений передвиборчий штаб Літвінова », — зазначається у виданні.

Як відомо з матеріалу, на місцевих виборах у 2015 році Анаталій Русецький показав високий рейтинг в Балаклійському районі, перемігши з результатом в 62% на виборах до Харківської облради. Це був найкращий результат серед депутатів облради, особливо якщо врахувати, що висувався він від БПП «Солідарність», яку вже в 2014-2015 роках підтримували в регіоні не більше 16-17%.

Саме цим фактом вирішили скористатися всі його опоненти. Навіть ті, хто працював з БПП. Хронологію антикампанії проти Русецького легко відстежити по спростуванням його штабу в Facebook, серії скарг в ЦВК і заявами в поліцію. 26 червня, коли став відомий остаточний перелік учасників в мережі з'явилася ботоферма і група інтернет-тролів з числа штабістів Літвінова, які не приховували ні своїх переваг, ні місця роботи в структурах Валерія Деми», — зазначають журналісти.

А 27 червня по округу розклеїли листівки в стилі партії «Європейська Солідарність», в яких Президент України в 2014-2019 рр. Петро Порошенко нібито хвалить Анатолія Русецького, відзначають у виданні. А 7 липня подібну листівку, але з візуалізацією фото Анатолія Русецького і Петра Порошенка, знову розклеїли на всіх чотирьох районах округу.

Нагадаємо, що десята частина парламенту нового скликання — лобісти агросектору.