друкувати


Об'єданання Мінагрополітики з іншими відомствами вплине на аграрний експорт України, — експерт

7 серпня 2019, 07:30

Можливе об'єднання Мінагрополітики з іншими міністерствами погано вплине на аграрний експорт України. Про це заявила член Національної ради реформ, віце-президент SigmaBleyzer і «AgroGeneration» Владислава Магалецька-Рутицька, йдеться у ексклюзивному матеріалі AgroPolit.com.

«Агроекспорт в останні роки став статтею №1 в експорті нашої країни... Чому так сталося? Тому що дуже виріс і продовжує зростати експорт агропродукції в Європу та на інші ринки. Ми підписали велику кількість міжнародних договорів, пов'язаних із вільною торгівлею в цих регіонах, зі спрощенням сертифікації тощо... Аграрне міністерство провело надзвичайну роботу в цьому напрямку. Я відповідально заявляю, що велика кількість такої роботи нас ще чекає попереду. Якщо станеться так, що міністерство стане частиною однієї великої машини з кількох міністерств, то у мене виникає побоювання, наскільки такі договори будуть в пріоритеті», — зазначила Владислава Магалецька-Рутицька.

Вона переконана, що не можна ризикувати найбільшою статтею експорту в Україні, а також швидкозростаючою, соціально важливою, бо це й основна робота для більшості населення в сільській місцевості.

 

Раніше повідомлялося, що Мінагрополітики хочуть об’єднати з Мінекології та Держгеокадастром. Більше про можливі наслідки такого об'єднання читайте у матеріалі за посиланням.