друкувати


Депутати ВР розглянуть меморандум про співпрацю з МВФ — Герасимов

31 травня 2016, 12:47

Меморандум про подальшу співпрацю України і МВФ буде винесено на розгляд Верховної Ради найближчим часом. Про це представник Президента України в Парламенті Артур Герасимов.

«(Меморандум про співпрацю з МВФ — ред.) На сьогодні не підписаний. Цей документ перед тим, як його підпишуть, пройде обговорення і дискусії в парламенті ... Я думаю, що вже найближчим часом це питання буде обговорюватися в парламенті», — заявив Герасимов

За його словами, на цьому тижні в порядку денному засідання Ради варто ряд законопроектів, необхідних для співпраці з МВФ. Місія МВФ і влади України 18 травня досягли домовленостей, необхідних для завершення другого огляду в рамках програми фінансової допомоги. Затвердити ці домовленості і прийняти рішення про новий транш кредиту Україні тепер повинен рада директорів МВФ, який, імовірно, пройде в липні. Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що меморандум з перегляду програми співпраці з МВФ узгоджено, залишилися процедурні моменти.

У той же час, деякі партії у Верховній Раді відмовилися підтримати даний меморандум.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко раніше заявив, що повний текст оновленого меморандуму про співпрацю України і МВФ передбачає підвищення пенсійного віку, продаж сільськогосподарських земель, закриття училищ і шкіл, а також підвищення цін на газ і опалення. «Радикальна партія» і «Батьківщина» вимагають від влади України оприлюднити меморандум.