друкувати


На Полтавщині незаконно використовували 250 га с/г земель

5 серпня 2019, 08:30

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі майже 250 га землі, повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

У 2011 році між одним із приватних підприємств та Полтавською районною державною адміністрацією були укладені договори про установлення земельних сервітутів на земельних ділянках загальною площею майже 250 га, які розташовані на території Рунівщинської сільської ради Полтавського району.

Однак, прокуратурою встановлено, що суть правовідносин між сторонами договорів та мета отримання земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва  не відповідали такому правовому інституту, як земельний сервітут. Як наслідок, у вказаних договорах, правом земельного сервітуту було підмінене право оренди земельних
ділянок, яке відповідно до ч. 2 ст. 124 та ч. 1 ст. 134 ЗК України набувається на конкурентних засадах за результатами проведення земельних торгів.

З метою відновлення порушених  інтересів держави прокуратурою до суду подано позовну заяву про визнання недійсними та скасування розпорядження голови Полтавської РДА, визнання удаваними та недійсними договорів про встановлення земельних сервітутів та повернення земельних ділянок площею майже 250 га державі.

Нагадаємо, у Зеленського готують указ щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації.