друкувати


Парубія просять влаштувати 14 або 16 червня «аграрний" день у парламенті — Бакуменко

30 травня 2016, 19:59

Чотири пленарні тижні поспіль законопроекти Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин включаються до порядків денних, але до них не доходить черга. Про це повідомляє Олександр Бакуменко.

«Зважаючи на те, що Комітетом підготовлена ціла низка важливих для галузі законопроектів у сфері дерегуляції, євроінтеграції, децентралізації, звернувся до Андрія Володимировича, з пропозицією щодо проведення наступного пленарного тижня 14 або 16 червня «аграрного дня»», — каже він. 

За його словами, варто відзначити високу ефективность практики застосування таких тематичних блоків. Під час розгляду 8 грудня 2015 року питань, пов’язаних з аграрним сектором, було розглянуто 10 проектів законів, 5 з них уже підписано Президентом України і набули чинності. З аналогічною пропозицією звернулись до Голови Верховної Ради України і провідні профільні асоціації АПК. Пропозиції щодо проектів надіслані окремим листом Комітету.

«На завершення, отримав листа Від Голови Верховної Ради України щодо прискорення опрацювання та підготовки узгоджених редакцій законопроекту №4355 стосовно передачі земель у власність територіальних громад. Відповідно поінформував Андрія Володимировича, що технічно Комітет вже завершив всі необхідні процедури і формально його можна виносити в зал. Однак тоді він буде відображати лише позицію Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Для того, щоб у залі не було розбіжностей нам потрібно цього тижня узгодити позицію нашого Комітету з колегами із Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, а також з органами виконавчої влади – Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерством екології та природних ресурсів, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру тощо. Це потрібно для швидкого проходження в залі під час голосування. Наступного пленарного тижня Комітет винесе законопроект №4355 в сесійну залу», — додав Бакуменко.