друкувати


Зеленський підписав указ про аудит електронних реєстрів

30 липня 2019, 18:00

Президент України підписав указ, який передбачає проведення аудиту всіх державних електронних реєстрів та має забезпечити їхнє прозоре функціонування. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Нагадаємо, що у політичній партії «Слуга народу» готують пакет дерегуляційних реформ, серед яких більшу частину займає напрям аграрного бізнесу. 

Також Державний ресурс Blockchain, який використовується для земельних електронних торгів з держземлею, зареєструвала у 2017 році Вінницька міська рада.

Зазначається, що метою підписаного указу є упорядкування державних реєстрів, яке, як вважають в Офісі президента, забезпечить подальший розвиток електронних послуг для громадян та бізнесу.

«Сьогодні в Україні нараховується понад 350 державних реєстрів, більшість із яких функціонують абсолютно неефективно та непрозоро. Це є головною причиною виникнення рейдерства, корупції та інших схем при наданні різноманітних державних послуг, наприклад у будівельній чи земельній сферах», — зазначив радник президента Михайло Федоров.

В Офісі президента сподіваються, що після проведення аудиту реєстрів можна буде запровадити єдиний ідентифікатор фізичної особи. У майбутньому це дозволить не вимагати у громадян надавати одну й ту саму інформацію та довідки у різних державні служби.

Також указом Зеленського передбачено створення єдиного веб-порталу з доступом до всіх реєстрів, де кожен охочий зможе отримати електронний витяг з усією необхідною інформацією.