друкувати


Екологічні перевірки у морпортах будуть вдосконалені, – ЄБА

30 липня 2019, 13:00

Регулювання екологічних перевірок у морських портах все ще потребує змін: наразі експерти бізнес-спільноти працюють над Порядком відбору проб води та проведення їхнього аналізу, який, сподіваються, також цього року розгляне уряд. Про це повідомляє сайт ЄБА.

Нагадаємо, що уряд схвалив порядок екологічних перевірок у морських портах.

«Майже рік експерти Комітету з логістики Європейської Бізнес-Асоціації працювали спільно з ДРС, МІУ, МЕРТ, АМПУ, Морською адміністрацією та іншими профільними спільнотами над розробкою даного документу. Його було прийнято 17 липня на засіданні Уряду і врешті документ опубліковано. Нагадаємо, Порядок встановлює чіткий алгоритм дій АМПУ, Держекоінспекції та Морської адміністрації щодо екологічних перевірок суден в портах – він дає змогу чітко розмежувати сферу відповідальності кожного із учасників процесу та встановлює чіткий алгоритм дій кожного», – ідеться в повідомленні.

У бізнес-спільноті сподіваються, що це позбавить екологічну інспекцію можливості здійснювати безпідставні перевірки суден у випадках, коли забруднення акваторії встановлювалось на власний розсуд.

Адже, відповідно до законодавства, лише після лабораторного підтвердження факту забруднення та за наявності доказів того, що це забруднення відбулось із судна – представники екоінспекції та Морської адміністрації мають право піднятися на борт судна з метою взяття проб. Європейська Бізнес-Асоціація дякує всім залученим до процесу розробки та прийняття документа", – зазначили в ЄБА.