друкувати


В Україні зростає кількість зареєстрованих тварин, – Держпродспоживслужба

29 липня 2019, 12:00

За 6 місяців 2019 року в Єдиному державному реєстрі тварин було зареєстровано 452 тис. голів великої рогатої худоби, 47,5 тис. голів дрібної рогатої худоби та 390 тис. свиней фізичних осіб. Про це заявив директор державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Ігор Клименок під час підсумкової колегії Держпродспоживслужби за І півріччя, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, що, починаючи з 2022 року, в Україні запроваджено електронну ідентифікацію овець та кіз.

Повідомляється, що загалом, на початок липня поточного року, за даними Реєстру тварин кількість наявного поголів’я в Україні становить 3 млн  275 тис. голів великої рогатої худоби та 450,3 тис. голів дрібної рогатої худоби.

За словами Клименка, з моменту впровадження в дію Єдиного державного реєстру ветеринарних документів на території України через програмний продукт видано понад 257 тис. ветеринарних документів.

Для належного функціонування системи обліку сільськогосподарських тварин в Україні вкрай важливим є готовність власників тварин до ведення прозорого, чесного, відповідального господарювання", – відзначив Ігор Клименок.

Директор Агентства зауважив, що імплементація законодавства України до законодавства Європейського Союзу, зокрема щодо ідентифікації та реєстрації тварин, впровадження новітніх технологій, розробка сучасних інформаційних систем, покликаних забезпечити державного інспектора необхідною інформацією в зручній формі для прийняття правильних рішень та сприяти створенню належної системи простежуваності за обігом тварин і продукції тваринного походження в країні.

Так, впровадження Єдиного державного реєстру ветеринарних документів і Національної бази результатів лабораторних досліджень (випробувань), модернізація Єдиного державного реєстру тварин якісно впливають на актуалізацію даних, котрі містяться в реєстрах Держпродспоживслужби, та мінімізують можливі зловживання.

Своєчасне внесення достовірних даних до державних інформаційних систем є основною складовою їхньої ефективної роботи", – переконаний Ігор Клименок.