друкувати


Трансформація ДФС перейшла у завершальну фазу – Маркарова

26 липня 2019, 11:20

Трансформація Державної фіскальної служби України  вже переходить у завершальну фазу. Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова, представляючи нового керівника служби Дениса Гутенка та Голову ДМС Максима Нефьодова, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Нагадаємо, що ДФС змінює порядок обліку платників ЄСВ.

За її словами, Податкова служба вже проводить необхідні процедури для повноцінного запуску своєї роботи, аналогічні процеси розпочинає і Митна служба. На сьогодні в умовах нового п’ятирічного політичного циклу є можливість взяти весь позитив, зроблений за попередні роки, та з новим баченням розвитку митниці та податкової рухатися вперед. 

Вона також звернула увагу, що наразі необхідно швидко завершити всі необхідні процедури щодо створення двох служб, однак такі трансформації мають бути непомітними для бізнесу.

На сьогодні головне створити Митну службу з новими підходами, службу, яка буде максимально електронізована і максимально залучена в систему європейської митної безпеки, – наголосила Оксана Маркарова.

У свою чергу Голова Держмитслужби Максим Нефьодов відзначив готовність до нових перетворень в митниці. 

Я хочу побудувати таку митницю, якою б пишалися і платники податків, і самі митники, митницю з новим рівнем професійності, відповідальності. Будемо продовжувати розвивати всі процеси, які вже зроблені, розвивати інфраструктуру митниці, підвищувати вимоги до людей як професійні, так і етичні, – підкреслив Максим Нефьодов.

Новий очільник ДМС наголосив, що від колективу нової служби очікує підтримки та готовності до змін.

Завершувати реформу буде новопризначений очільник ДФС Денис Гутенко. Саме йому та керівникам нових двох служб у співпраці необхідно буде ефективно завершити переведення працівників та розпочати роботу нових відомств.

Впевнений, що серед працівників ДФС є багато фахових спеціалістів податкової та митної справи з величезним досвідом. Цей досвід та знання дозволять нам виконати завдання щодо реорганізації фіскальної служби, при цьому забезпечити виконання планових показників по надходженню до державного бюджету, якісне надання сервісних послуг платникам, – зазначив Денис Гутенко.

Він також підкреслив, що керівники трьох служб працюють як єдина команда, що дозволить виконати всі поставлені завдання.

Про готовність до активної співпраці з призначеними керівниками заявив і Голова ДПС Сергій Верланов.

З призначенням нових очільників ми маємо змогу сконцентруватися точково на реформах своїх відомств. У ДПС наразі триває процес створення територіальних органів, реєстрація юридичних осіб. Найближчим часом будемо переводити співробітників регіональних підрозділів та повноцінно розпочнемо свою роботу, — розповів Сергій Верланов.

За його словами, вже напрацьовані ініціативи щодо антикорупційних заходів, які впроваджуватимуться не лише власними силами, але й із залученням інших державних структур, які були створені в Україні як антикорупційна інфраструктура. Також залучатиметься передовий досвід міжнародних партнерів, здійснюватиметься ефективна координація донорської допомоги та реалізація спільних проектів.