друкувати


Україна – топовий експортер курятини, – Єврокомісія

26 липня 2019, 09:25

Єврокомісія назвала Україну топовим експортером курятини, оскільки наша країна не збавляє темпів експорту курятини в країни Євросоюзу. Про це свідчить статистична звітність Європейської комісії, передає УНН.

Нагадаємо, що AgroPolit.com спільно з аналітиками Української аграрної асоціації  (УАА) вивчив внутрішню структуру ринку м'яса, з'ясувавши, що в середньому українці споживають 49 кг м'яса на рік.

Повідомляється, що за п'ять місяців поточного року Україна експортувала 56,1 тис. тонн м'яса птиці до ЄС. Це майже на 12% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Сьогодні Україна у трійці лідерів з експорту м'яса птиці в ЄС. Перше і друге місце посідають Бразилія і Таїланд відповідно.

За 5 місяців 2019-го країни експортували 138,4 тис. тонн і 137,1 тис. тонн м'яса птиці відповідно. Зростання експорту бразильської курятини в ЄС становило 22,7%, таїландської — на 10,5%.

Зазначимо, що Україна утримує статус ключового постачальника м'яса птиці у ЄС протягом тривалого часу. Ба більше, не так давно Україна потрапила в ТОП-5 країн із найшвидшими темпами зростання експорту замороженої курятини.