друкувати


Депутати пропонують залишити 80% земельного податку на розвиток виробництва

25 липня 2019, 16:00

Прискорити модернізацію основних фондів за рахунок зменшення податкового тягаря пропонують народні обранці. Зокрема, 80% земельного податку вважатимуться капітальними інвестиціями. Про це ідеться в проекті закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України» №10440  поданого до Комітету Верховної Ради з податкової та митної політики, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що Володимиру Зеленському та його політичній силі дали три поради як ефективніше провести земельну реформу.

Як стверджують автори документу, з огляду на земельні фонди промислових підприємств розмір податку на землю та орендної плати за неї відчутно збільшив навантаження на них. Це в багатьох випадках призводить до закриття підприємств. 

«Розв’язувати проблеми реального сектору економіки пропонують шляхом часткового звільнення земельних ділянок підприємств промисловості, на яких розташовані виробничі приміщення. Податок за такі ділянки справлятиметься в розмірі 20%. 80% залишатимуться в розпорядженні платника та використовуються ним на капітальні інвестиції, зокрема на модернізацію, розширення виробництва та створення робочих місць», – ідеться в документі.

 

Обліковуватимуться такі кошти як цільове фінансування й цільові надходження.