друкувати


МХП вважає провокаціями інформаційні наклепи про неякісну продукцію

24 липня 2019, 16:00

Агроіндустріальний холдинг «Миронівський хлібопродукт» називає  провокаціями інформаційні інсинуації про неякісну продукцію. Про це повідомляє ecolog-ua.com. 

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський  закликав правоохоронців перевірити дотації МХП і порівняти їх з виплаченими дивідендами.

При цьому заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Михайло Соколов, коментуючи відповідний заклик президента України, сказав, що він нічого не знайде у МХП. 

Як повідомили в компанії, сьогодні проти неї здійснюється масштабна інформаційна атака, цілеспрямована на підрив ділової репутації та дестабілізацію діяльності найбільшого виробника та експортера курятини на внутрішньому та європейських ринках.

Доходить до абсурду: ЗМІ передруковують вигадані новини річної давнини, що вже давно були спростовані, – ідеться в повідомленні МХП.

Як повідомили в компанії, більше за все в ЗМІ поширюється відверто неправдива інформація про начебто незадовільну якість продукції виробника та неіснуючі насправді загрози здоров’ю споживачів.

Інформація, що наводиться у так званих «журналістських дослідженнях» є неправдивою, та не відповідає дійсності. Автори не наводять жодних доказів начебто проведених досліджень. Відсутня також інформація щодо лабораторії, в яких були проведені певні експертизи. Такі статті та новини несуть у собі явні ознаки замовних матеріалів – відвертої брехні, спрямованої на зіпсування ділової репутації МХП. Матеріали порушують норми Цивільного кодексу України щодо недоторканності ділової репутації ПАТ «МХП» (ч.1.ст.94) а також Закону «Про інформацію» в частині порушення прав та інтересів компанії (п.2 ч.1. ст.5), — повідомляє юридичний департамент холдингу.

Наразі МХП пропонує керівникам засобів масової інформації, що розмістили на своїх ресурсах недостовірні матеріали, вирішити проблему в досудовому порядку: спростувати відверті наклепи та зняти матеріал.

Компанія ще раз повідомляє про те, що МХП здійснює свою діяльність у відповідності з чинним законодавством України щодо якості та безпечності харчових продуктів і ретельно дотримується всіх релевантних вимог.

Продукція, що виробляється на підприємствах  Групи МХП, проходить багаторівневий контроль, в який входить: постійний і періодичний державний ветеринарно-санітарний нагляд та контроль потужностей виробництва та виготовленої продукції; постійний контроль спеціалістів виробництва за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог та технологічного процесу виробництва під контролем державного офіційного лікаря ветеринарної служби; лабораторний контроль якості та безпечності кожної партії  виробленої продукції на відповідність вимогам українського та європейського законодавства та санітарно-гігієнічним нормам виробництва, що проводиться відділом контролю якості підприємства, виробничою лабораторією та незалежними державними лабораторіями ветеринарної медицини; незалежний аудит зі сторони ветеринарних служб інших держав-імпортерів, в які відвантажується продукція. З урахуванням цих заходів, випуск продукції, яка може нести загрозу життю та здоров’ю споживача, неможливий, — повідомляють в компанії.

Разом з тим в МХП повідомили, що на підприємствах холдингу з виробництва м’яса птиці та м’ясопереробних підприємствах запроваджені та сертифіковані міжнародною організацією SGS системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів у відповідності з міжнародними стандартами FSSC 22000, ISO ДСТУ 22000 та BRC Food, основою яких є застосування принципів НАССР та належної виробничої практики GMP.  Дана система управління передбачає жорсткий контроль за процесом виробництва харчових продуктів впродовж усього виробничого ланцюга та є підтвердженням виконання виробником законодавчих і нормативних вимог.

Щорічно підприємства проходять ресертифікацію на підтвердження відповідності цим міжнародним стандартам. Підприємства Групи МХП протягом лютого-березня 2018 року успішно пройшли аудит Експертів Євросоюзу — місії Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE). В рамках цього аудиту птахофабрики перевіряли на відповідність продукції європейським нормам та дали позитивну оцінку і дозвіл на експорт до ЄС.