друкувати


На Вінниччині закінчують будівництво біогазового комплексу

23 липня 2019, 12:00

На Ладижинській птахофабриці на Вінничині завершується будівництво першої черги біогазової установки потужністю 12 МВт. Про це повідомляє agro-business.com.ua.  

Нагадаємо, що у Городище-Пустоварівському Київської області відкрили біогазову станцію потужністю 2,4 МВт.

Повідомляється, що високотехнологічний об’єкт, що перетворює відходи тваринництва та агрогосподарства у екологічну чисту енергію та органічні відходи, зводить ТОВ «Вінницька птахофабрика» агроіндустріальний холдинг «МХП». 

Біогаз на Вінницькій птахофабриці виробляється з курячого посліду – використовується анаеробний спосіб ферментації: бактерії розкладають білки, жири та вуглеводи на біогаз.

Біогазовий комплекс складається з трьох дільниць, кожна з яких має блок завантаження, блок гідролізу і ферментатори – резервуари, де утворюється метан. Отриманий газ очищують від сірководню, осушують та транспортують на когенераційну установку для спалювання.

Це найбільша біогазова установка в Європі, яка переробляє курячий послід, зазначає директор MНP Eco Energy Іван Тракслер.

 Курячий послід та органічні відходи з переробного комплексу надходять на біогазову станцію – відбувається 100% переробка курячого посліду, ми використовуємо лише невелику кількість гною великої рогатої худоби, як додаткового ферменту, — розповідає він. – До того ж на цьому комплексі можна на 100% очищувати біогаз від сірководню.

Унікальність біогазової установки також полягає в тому, що вперше в Україні побудований газопровід протяжністю 10 км для транспортування біогазу, додає Іван Тракслер.

Інвестиції в першу чергу комплексу склали близько 25 млн євро. У майбутньому потужність біогазової установки планується збільшити до 24 МВт.