друкувати


Кабмін призначив нового главу правління Державної зернової корпорації

22 липня 2019, 14:00

Кабінет міністрів опублікував розпорядження про призначення Ірини Марченко головою правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Про це з повідомляє «Урядовий портал».

 Нагадаємо, що уряд засекретив кандидатів на посаду керівника ДПЗКУ.

«Погодити кандидатуру Марченко Ірини Олександрівни на посаду голови правління публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України», – йдеться в документі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів в січні 2018 року погодив призначення на посаду в.о.  голови правління «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Ірини Марченко.

Марченко в 2013-2016 роках обіймала посаду гендиректора агрохолдингу «Авангард» Олега Бахматюка, до цього обіймала посаду фінансового директора в компанії.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділу-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, в тому числі сумарні потужності з перевалки зернових вантажів на експорт в Одеському та Миколаївському портах складають близько 2,5 млн тонн на рік. 

ДПЗКУ за підсумками 2018 року збільшила чистий збиток до 1,5 млрд грн (у 2017 році — 1,4 млрд грн).