друкувати


Україна ввела спеціальні мита на імпорт дизпалива з Росії

19 липня 2019, 07:30

Кабінет міністрів України ввів спеціальне мито на імпорт скрапленого газу і дизельного пального з Росії. Ціни на АЗС від цього не зміняться, а бюджет отримає додаткові кошти, вважають представники президента. Про це повідомляє ukr.segodnya.ua.

Нагадаємо, раніше Герус закликав знизити роздрібні ціни на дизпаливо.

Раніше повідомлялося, що до 1 липня повинні були отримати ліцензії на зберігання пального на своїй території. Однак 97% фермерів не можуть вчасно оформити ліцензії на пальне, оскільки не мають повного комплекту документів. Штрафи за відсутність ліцензії планувалося ввести з 1 липня, проте Верховна Рада відтермінувала каральну частину до 1 січня 2020 року.

За словами представника президента України в уряді Андрія Геруса, це рішення є спільним кроком уряду і президента у відповідь на розширення Росією економічних санкцій — в квітні-травні РФ обмежила поставки в Україну нафти, моторного масла, бітуму, етанолу, вугілля тощо.

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою ввів спеціальне мито на імпорт з Російської Федерації дизельного пального (трубопровідним транспортом) і скрапленого газу», — повідомив Андрій Герус.

Він зазначив, що згідно з рішенням Кабміну:

За його підрахунками, держбюджет від введених мит отримає близько 2 млрд грн/рік.