друкувати


Названо найдефіцитнішу професію в агросекторі

18 липня 2019, 18:00

Рейтинг найдефіцитніших професій галузі очолюють трактористи та водії вантажівок. Про це повідомила керівник департаменту з управління персоналом групи компаній «Ukrlandfarming» Наталія Романенко. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на Unian.ua.

Нагадаємо, «Ukrlandfarming» інвестує в розвиток культури на селі понад 400 тис. грн.

«Найбільш дефіцитні у нас трактористи. Середній вік тракториста — понад 50 років. Молодих трактористів приходить дуже мало. Наступна когорта — це водії вантажних автомобілів. Їх середній вік також досить високий — 40+. Ми розуміємо, що ці посади могла б займати та велика кількість переважно чоловічого населення, яка зараз без роботи стоїть у центрах зайнятості», — зазначила Наталія Романенко.

Також вона наголосила, що є нестача працівників напрямку тваринництва. Якщо раніше оператором машинного доїння міг працювати будь-хто, зараз технології стали досконалими і вже треба знати основи зоотехніки і ветеринарії.

Окрім того, в агросекторі не вистачає лікарів ветеринарної медицини і зоотехніків, а також спостерігається дефіцит компетентних управлінців.

Більшість керівників в аграрній галузі — це люди віком 40+ і, зазвичай, працівники, які починали свій професійний шлях з найнижчих ланок. Вони гарно виконували роботу на місцях, тому отримували підвищення, але саме навичок управління їм часто не вистачає», — пояснила Наталія Романенко.