друкувати


Українські сливи за рік подорожчали в 1,5 разу

18 липня 2019, 09:30

Сортовий асортимент слив продовжує розширюватись на українських гуртових ринках, але ціни на сливу в цьому році все одно залишаться значно вищими, ніж рік тому. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Нагадаємо, ціни на українські помідори встановили новий рекорд.                                          

Виробники кажуть, через погодні негаразди врожайність сливи є найменшою за останні  3 роки, а товарний вигляд плодів постраждав через розповсюдження парші.

На гуртових ринках України сьогодні представлена слива переважно від виробників півдня та Чернівецької області. На найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар»дрібна слива пропонується по 20-25 грн/кг (0,68-0,85 €/кг), крупна слива коштує  вище 30 грн/кг (1,03 €/кг). Ціни на сливу в господарствах Чернівецької області стартують від 15 грн/кг (0,51 €/кг).

Крім української сливи на майданчику «Шувару» також пропонується слива із Сербії та Молдови за тією ж ціною, що і українська слива.

В сусідній Польщі слива коштує 3-3,5 PLZ  /кг (0,7-0,8 €/кг), тобто ціни теж аналогічні цінам української сливи, хоча у порівнянні із минулим роком польська слива подорожчала майже в 1,5 разу.