друкувати


В уряді напрацювали механізм впровадження додаткової фінансової підтримки фермерам

18 липня 2019, 07:30

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом із фермерами напрацювали  найоптимальніший механізм впровадження законопроекту щодо надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, на компенсацію придбання техніки від фермерів надійшло заявок приблизно на 400 млн грн. За 6 місяців 2019 року держпідтримку отримали учасники лише трьох програм. Раніше у Мінагрополітики озвучили 6 нововведень щодо розподілу держпідтримки аграріям. Детальний аналіз розподілу коштів дивіться у новому випуску проекту #GoЗаАгроДотаціями.

Зазначається, що з 1 січня 2020 року набирає чинності постанова КМУ про надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, фінансова підтримка надаватиметься зареєстрованим сімейним фермерським господарством, які входять до 4-ї групи платників податків.

Відповідний законопроект щодо додаткової фінансової підтримки сімейним фермерським господарствам було прийнято минулого року. Разом з фермерами і усіма зацікавленими відомствами ми вже напрацювали найоптимальніший механізм його впровадження, що дозволить з 1 січня 2020 року запустити цей напрям і надавати фермерам додаткові фінансові ресурси», — підкреслив заступник Міністра аграрної політики Віктор Шеремета.