друкувати


За І півріччя Держпродспоживслужба здійснила понад 11 тис. перевірок якості харчових продуктів

17 липня 2019, 18:00

За І півріччя Держпродспоживслужба здійснила 12,6 тис. планових заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини. Із цієї кількості понад 11 тис. перевірок – у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, понад 1,5 тис. – у сфері ветеринарної медицини. Про це повідомив заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко під час колегії за підсумками роботи у першому півріччі 2019 року, передає прес-служба уряду.

Нагадаємо, в Україні затвердили нові вимоги до якості молочної продукції.

За його словами, у 7 813 випадках винесено приписи щодо усунення порушень у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у 652 випадках суб’єкти господарювання у сфері безпечності харчових продуктів були оштрафовані на суму майже 6,8 млн грн.

Зазначається, що було винесено 168 рішень головних державних інспекторів про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини.

Крім того, обговорено питання щодо контролю за обігом традиційних молочних продуктів та наголошено на посиленні заходів із виявлення та вилучення з обігу фальсифікованих традиційних молочних продуктів.