друкувати


Уряд схвалив порядок екологічних перевірок у морських портах

17 липня 2019, 15:00

Кабінет міністрів схвалив у редакції Мініфраструктури Порядок взаємодії АМПУ та Мінекології у разі виявлення випадків скидання суднами забруднюючих речовин у межах акваторії морського порту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян.

Нагадаємо, Зеленський пропонує призупинити перевірки суден екоінспекцією на два місяці.

«Вказаний порядок чітко розмежовує сферу відповідальності кожного з учасників і встановлює чіткий алгоритм дій кожного», — написав Омелян.

Так, АМПУ, якій передані у відповідальність акваторії портів, моніторить їхній стан і контролює скинуті забруднюючі речовини. У разі виявлення забруднення акваторії та з метою підтвердження цього факту АМПУ викликає екологічну інспекцію для відбору проб у місці забруднення.

І лише після лабораторного підтвердження факту забруднення та за наявності обґрунтованих підстав вважати, що це забруднення відбулося з судна — екологічна інспекція спільно з представниками Морської адміністрації має право піднятися на борт судна з метою взяття там проб", — пояснив міністр.

Омелян наголосив, що таким чином вдасться зупинити всі можливі зловживання, відновити довіру та запровадити дієвий контроль.

Важливо, що цей документ повністю підтримується бізнесом і профільними асоціаціями", — резюмував міністр.