друкувати


Міністр юстиції Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США

16 липня 2019, 15:00

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію українського бізнесмена, власника Group DF Дмитра Фірташа до США. Водночас українець поки залишається у Відні. Про це повідомляє dw.com.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що санкції Кабміну щодо російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука. До слова, з 1 липня набула чинності постанова Кабміну, яка забороняє ввезення в Україну міндобрив з Росії. У Мінагрополітики розповіли, чи буде дефіцит добрив внаслідок заборони поставок із Росії. Більше про ситуацію із добривами — читайте у матеріалі AgroPolit.com «Все буде добрива: про наслідки для АПК торгового ембарго з 1 липня на поставки з РФ».

Зазначається, що у вівторок, 16 липня, у прес-службі міністерства юстиції Австрії, міністр Клеменс Яблонер (Clemens Jabloner) погодив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США. Таке рішення ухвалене після консультацій з Міністерством закордонних справ країни з урахуванням інтересів та міжнародних правових зобов'язань Австрії.

Питання подальшого доправлення українця до Сполучених Штатів наразі вирішує Земельний суд Відня.