друкувати


Вадатурський назвав чотири загрози від законопроекту «Про внутрішній водний транспорт»

16 липня 2019, 11:00

Генеральний директор та власник компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський назвав чотири загрози законопроекту №2475а-д  «Про внутрішній водний транспорт». Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, у Зеленського відзначили, що чистий прибуток Одеського порту впав у 16 разів.

Вадатурський зазначає, що ініціатором законопроекту є миколаївський нардеп Борис Козир

«Перша загроза: можливість без будь-яких обмежень скидати усі стічні води та нечистоти з туалетів з суден у річку при русі суден уздовж річок Південний Буг і Дніпро. Щоб не бути голослівним, це пункт 2 частини 2 Прикінцевих положень проєкту. Уявіть, слідом за буксиром буде тягнутися шлейф з нечистот, якими ми з вами вмиватимемося та готуватимемо їжу щодня. Ці нечистоти будуть у ваших кранах і на ваших городах», — зазначив Вадатурський.

Друга загроза: українські річки хочуть заполонити 40-50-річними суднами-євробляхами, виведеними після розпаду СРСР в офшори. 

Третя загроза: не тільки українське суднобудування зупинить свій розвиток, але судноплавство теж. Покоління вихованих у Миколаєві моряків так і не отримає змогу на гідних умовах працювати в Україні. Чому? Тому що законопроєкт Бориса Козиря ставить в нерівні умови судна під українським та іноземним прапором, тим самим витісняючи вітчизняного судновласника і українські екіпажі, — додав Вадатурський.

Четверта загроза: цим законопроектом (частина 5 статті 12 проєкту) дається право безконтрольно проводити днопоглиблювальні роботи будь-якої акваторії без погодження місцевими органами влади, без будь-яких експертних висновків та громадського обговорення, тобто в повністю закритому режимі, що протирічить законодавству. А там, де немає контролю завжди є місце відмиванню коштів і забрудненню навколишнього середовища.