друкувати


У Мінагрополітики затвердили 6 нормативних документів для введення в дію «органічного закону»

15 липня 2019, 11:10

У Мінагрополітики відбулося засідання робочої групи з розвитку органічного виробництва, під час якого обговорено стан підготовки нормативно-правових актів відповідно до Закону України № 2496-VIII «Про основні принцип та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, AgroPolit.com проаналізував 9 основних змін закону про органічну продукцію, який почне діяти з 2 серпня 2019 року. Більше про органічний ринок в Україні читайте в ексклюзивному матеріалі за посиланням.

«До вступу в дію «органічного закону» залишається менше місяця. І сьогодні ми маємо чітко розуміти, що ми вже зробили, що ми зараз робимо, і що маємо закінчити до 1-го серпня, щоб 2-го серпня новий закон запрацював на повну силу», — підкреслила в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

Під час заходу було зазначено, що на сьогодні вже розроблено та затверджено низку нормативно-правових актів, передбачених Законом України № 2496-VIII, серед яких:

Робоча група продовжує працювати над розробкою інших нормативно-правових актів, необхідних для законодавчого врегулювання органічного ринку України.