друкувати


Кількість пестицидів для вирощування пшениці зростає на 9-12% щороку

12 липня 2019, 17:00

Протягом останніх 5 років спостерігається висхідна тенденція: щороку використання пестицидів на озимих культурах збільшується на 9-12%. Зростання зумовлене не так приростом посівних площ, якінтенсифікацією технології вирощування. Про це йдеться в матеріалі «Стан пшениці у 2019 році» на kurkul.com

Нагадаємо, що на Херсонщині – рекордний урожай пшениці.

«Тепер у систему захисту аграрії додають 2-3 фунгіцидні обробки, використовують більш дорогі дво- або трикомпонентні продукти, починають протруювати насіння ті, хто цього раніше не робив, застосовують більш потужні гербіциди, щоби протистояти резистентності бур'янів», – каже директор компанії «Океан Інвест» Ірина Касьяненко.

Експерт також додає, що нарікань на китайську продукцію зараз стає все менше, завдяки стабільно високій якості пестицидів.

За її словами, це пов'язано з тим, що протягом попередніх двох років у Китаї триває посилений державний контроль над агрохімічною галуззю: усі заводи, котрі порушували санітарні норми, недбало ставилися до навколишнього середовища, не дотримувалися технології, були закриті. Тож нині на ринку залишилися лише серйозні гравці, якість продукції яких відповідає світовим стандартам.