друкувати


Затверджено Стратегію розвитку експорту сільгосппродукції до 2026 року

10 липня 2019, 18:00

Кабінет міністрів України схвалив Стратегію розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року та затвердив план завдань та заходів з її реалізації. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Нагадаємо, що український аграрний експорт до країн ЄС у січні-травні 2019 року зріс на 30,8% порівняно з аналогічним періодом 2018 року — до $2,97 млрд. 

Як зазначили в прес-службі міністерства, Стратегію розроблено Мінагрополітики спільно з Офісом підтримки реформ міністерства. Її метою є визначення довгострокової державної політики, спрямованої на забезпечення стабільного нарощування обсягів експорту продукції (товарів, послуг, технологій) вітчизняного сільського господарства, харчової та переробної промисловості.

Стратегічними напрямами розвитку експорту аграрної продукції стане зростання обсягу виробництва та збільшення постачань такої продукції на зовнішні ринки; розширення номенклатури та зміна структури експорту в напрямку збільшення частки продукції з високою доданою вартістю; географічна диверсифікація напрямків експорту, відкриття нових ринків і розширення експортних можливостей для малих та середніх підприємств.

Повідомляється, що за підсумками І кварталу 2019 року зовнішньоторговельний обіг України становив $25,9 млрд, з яких $6,9 млрд або 26,6% – продукція агропромислового комплексу. Експорт продукції АПК за цей період зріс на 22,5%.