друкувати


Японці навчать українців органічного виробництву — Кутовий

29 травня 2016, 08:48

Японскі професіонали могли б надати істотну допомогу українським фермерам в їх роботі, спрямованої на розвиток органічного виробництва. Про це повідомляє міністр аграрної політики України Тараса Кутового.

Він зазначив, що звернувся з проханням до японських бізнесменів, щоб зорієнтували українських фермерів на органічне виробництво.

"Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії Суми Шигекі ми запропонували японській стороні підключитися до програми підтримки малих фермерів, і їх зорієнтувати на органічне виробництво", — розповів міністр.

Україні слід було б орієнтуватися на Японію в стандартах якості. Якщо Україна зможе працювати на рівні японських стандартів якості, то їй буде набагато простіше налагодити співпрацю в цих питаннях з усім іншим світом, підкреслив Кутовий. Раніше екс-міністр аграрної політики і продовольства, а зараз громадський діяч Олексій Павленко зазначав, що органічне виробництво — це перспективна галузь, яку Україна може розвивати і продукти якої будуть затребувані на Заході.