друкувати


Де в Україні найбільше виставлено земельних ділянок на продаж

8 липня 2019, 15:30

Найбільше в Україні було виставлено земельних ділянок на електронні торги на Одещині –  175 (загальна площа 4016 га). Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Нагадаємо, що у І кварталі 2019 року територіальні органи Держгеокадастру на земельних торгах реалізували 594 права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

Також він зазначив, що найдорожче було реалізовано оренду ріллі на 7 років у Кіровоградській області (Добровеличківський район, Тишківська сільська рада) площею 150 га за 1 905 059 грн.

«При тому що, стартова ціна становила усього 411 015 грн. Тобто,  підйом ціни склав – 363 %! Якраз у останньому випадку власники землі, які хотіли провести торги, навіть приїжджали до нас в офіс разом з представниками Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).  Також були цікаві торги по Житомирщині. При початковій вартості – 80 тис. грн, аукціон фінішував на позначці в понад 500 тис грн. Іншими словами, якщо трапляються дуже цікаві активи, то за них точиться велика боротьба і люди готові піднімати ціну в декілька разів», – зауважив експерт.

Він додав, що українські технічні можливості дозволять виконати усі вимоги закону.

Тому закликаємо всіх не боятися і виставляти землі на електронні торги – досвід 1000 успішних аукціонів вже показав, що інструмент працює надійно і ефективно, – наголосив Вишньов.