друкувати


Паралізовано роботу українських заводів із виробництва лікеро-горілчаних виробів

8 липня 2019, 13:32

З 1 липня «Укрспирт» перестав відвантажувати сировину для виробництва горілки. Неузгодженість у законодавстві може призвести до зупинки цілої галузі. Про це ідеться в статті на biz.nv.ua.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Укрспирт» заявляє про неможливість встановлення необхідних для відвантаження спирту витратомірів, оскільки в законодавстві не закріплені вимоги до них.

«Робота українських заводів з виробництва лікеро-горілчаних виробів паралізована. З липня основний постачальник сировини, компанія «Укрспирт», припинила відвантажувати свою продукцію. Це пов’язано з новими нормами Податкового кодексу, згідно з якими товарно-транспортні накладні в паперовому вигляді скасовані. Але штрафні санкції за відсутність документів за відвантаження спирту залишили. Правова колізія зупинила роботу цілої галузі», – ідеться в матеріалі.

Автори зазначають, що, схоже, у виробників горілки немає сильного лобі, щоб відстежувати «дірки» в законах, і що це може зіграти на руку виробникам нелегальної продукції й імпортерам.