друкувати


Бізнес запропонував своє бачення концепції «Держава у смартфоні»

4 липня 2019, 17:00

Процес переведення держави у смартфон варто розділити на дві складові — послуги (зокрема, видача документів та довідок) та реєстри/відкриті дані. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Нагадаємо, критично знизився показник індексу інвестиційної привабливості України.

«Асоціація завжди виступала за зменшення будь-яких прямих контактів бізнесу з державними службовцями з метою зниження рівня корупції,  детінізації економіки, спрощення процесів погоджень та отримання різних документів, довідок тощо», — наголосили в ЄБА.

Як нагадали в Асоціації, наразі в електронному вигляді надається вже 125 послуг.

«Проте, більшість з них, на жаль, не працює на 100% в он-лайні, а система ідентифікації залишається незручною для громадянина та бізнесу», — додали в ЄБА. 

На думку бізнесу, вже зараз в електронний формат варто переводити 13 послуг і 16 реєстрів.

Хоча, безумовно, їх кількість значно більша і в подальшому бізнес сподівається, що все ж більшість послуг/інформації, що надається державою, буде діджиталізована. А документооборот в органах влади електронізовано, що надасть можливість онлайн відслідковувати будь-яке звернення, — підкреслили в ЄБА.

У контексті послуг, мова йде про:

В контексті реєстрів, на думку бізнесу, актуальними є наступні речі:

Водночас, бізнес пропонує повернутись до вирішення питання забезпечення коректної роботи єдиної бази даних ДП "Державний експертний центр МОЗ України" та Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками — для відсутності будь-яких затримок у зв'язку із відсутністю або несвоєчасним оновленням відповідної інформації при проведенні держконтролю якості лікарських засобів.

Крім того, пропонується: