друкувати


Ініціатива Гройсмана: селян позбавлять права голосувати на виборах...

4 липня 2019, 07:30

Урядовці хочуть запустити механізм примусовості об’єднання територіальних громад, в подальшому активізувавши приєднання без проведення виборів, що позбавляє інші сільські/селищні громади та їхніх жителів права на вибір. Це випливає з аналізу тексту урядового законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання громад сіл, селищ до територіальних громад районних центрів та міст районного значення», який має у своєму розпорядженні AgroPolit.com.

Нагадаємо, нещодавно у Раді зареєстрували законопроект, який узаконить децентралізацію в Україні. Наразі близько 700 тис. га земель передали громадам лише на папері.Чому реформа децентралізації «зависла» у повітрі, читайте у блозі за посиланням. Про те, як аграрії бачать децентралізацію, ринок землі та загалом агрополітику на наступні 5 років читайте у результатах опитування AgroPolit.com.

Наразі тексту документа немає ані на сайту КМУ, ані в Раді. Втім видання отримало його з власних джерел і його аналіз показав, що уряд банально запускає механізм примусового об’єднання в громади на базі міст. Деталі дивіться у тексті законопроекту за посиланням.