друкувати


Україна посідає 20-те місце у світі за площею сільськогосподарських угідь, зайнятих під органічним виробництвом

3 липня 2019, 08:30

Темпи зростання українського органічного виробництва в 5,4 разу вищі, ніж у країнах Європи, та майже в 5 разів вищі, ніж у світі. В Україні виробляється широкий спектр органічної продукції, причому під зерновими перебуває 45,4% загальної площі органічних угідь. Майже все вирощене з України експортується. Про це зазначила в. о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час робочої поїздки на підприємство BIG BLUE, яке виробляє та експортує вітчизняну органічну лохину, передає прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com проаналізував 9 основних змін закону про органічну продукцію, який почне діяти з 2 серпня 2019 року. Більше про органічний ринок в Україні читайте в ексклюзивному матеріалі за посиланням.

«Підприємство досить вдало користується програмами державної підтримки, що допомагає його розвитку. Вже сьогодні 70% продукції підприємства експортується, а 30% постачається на внутрішній ринок», — наголосила Ольга Трофімцева та додала, що наразі в Україні нараховується 14 виробників органічної лохини.

За її словами, попит на українську органічну лохину зростає на іноземних ринках. Наприклад, у 2016 році української органічної лохини було експортовано 1 967 тонн, в 2017 році – 2 892 тонни, 2018-го – 3 291 тонну. Ключові країни експорту: Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Бельгія, Франція, Нідерланди, Сербія, Литва, Італія, Ірландія.