друкувати


ЄБРР виділить 20 млн євро на будівництво сонячної електростанції в Чигирині

2 липня 2019, 18:00

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить норвезькій компанії Scatec Solar в особі Скатек Солар АСА кредит на суму 19,7 млн євро на будівництво у Чигирині (Черкаська область) сонячної електростанції потужністю 55,4 МВт. Про це повідомили у прес-службі ЄБРР, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, корейська компанія побудує на Закарпатті сонячні електростанції.

Крім цього, 10 млн євро кредиту виділить Шведський фонд та 5 млн євро — Північна екологічна фінансова корпорація.

Зазначається, що ЄБРР фінансує будівництво у рамках затвердженої у липні 2018 року програми фінансування альтернативної енергетики в Україні USELF III загальним обсягом 250 мільйонів євро. Водночас, кредитні кошти покриють 70% загальних витрат на проект.

Очікується, що нову СЕС введуть в експлуатацію в 2020 році, вона забезпечить скорочення викидів CO2 на більш ніж 36 тисяч тонн на рік. Це вже четвертий проект Скатек Солар в Україні. З попередніх проектів компанії ЄБРР також підтримав будівництво СЕС потужністю 47 МВт у Миколаєві та СЕС на 30 МВт у Кам'янці, — йдеться в повідомленні.

Окрім них, зараз Скатек Солар разом із китайською корпорацією PowerChina Guizhou Engineering Co. Ltd. будує в Україні сонячну електростанцію Прогресівка (Миколаївська область) потужністю 148 МВт. Загальна вартість проекту — 124 млн євро.