друкувати


З'явився аналіз аграрної частини політичних програм 22 партій

2 липня 2019, 09:15

AgroPolit.com проаналізував програми політичних партій, котрі обиратимуться до Верховної Ради IX скликання на дострокових парламентських виборах-2019, які відбудуться 21 липня. Основні критерії, на які ми спиралися під час дослідження — аграрна складова у програмах кожної політичної сили. Про це йдеться у екслюзивному матеріалі видання «Парламентські вибори-2019: аналіз аграрної частини політичних програм 22 партій».

Нагадаємо, раніше ми вже досліджували «аграрних гравців» у лавах кожної політсили й оцінювали, наскільки партії забезпечені профільними фахівцями.

Зазначається, що більшість політсил, які мають реальні шанси зайти до парламенту, не оминули своєю увагою проблему з відкриттям земельного ринку, та лише одиниці чітко формулюють покрокову програму реалізації аграрного майбутнього країни. Провести ефективну земельну реформу, започаткувавши ринок землі та впорядкувавши земельні відносини, обіцяють одиниці, наприклад, «Сила людей», «Голос» та «Європейська Солідарність». У свою чергу, розібратися із земельним питанням, але категорично заборонити відкриття земельного ринку, обіцяють «Батьківщина», ВО «Свобода» та Радикальна партія Олега Ляшка.

Детальний аналіз аграрної частини політичних програм партій читайте за посиланням.