друкувати


Аграрний фонд написав звернення до уряду України — офіційно

28 травня 2016, 10:58

Колектив «Аграрного фонду» звернувся до уряду України з проханням залишити Андрія Радченка на посаді глави правління фонду. Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті «Аграрного фонду».

Повідомляється, що колектив «Аграрного фонду» стурбований публікаціями, які останнім часом з'явилися в інформаційному просторі, щодо запланованої на найближчий час зміни керівництва «Аграрного фонду». Заклопотаність компанії зросла після того, коли подібна інформація повністю підтвердилася.

««Аграрний фонд» входить в ТОП-100 найбільших підприємств з державним капіталом і є найбільшим підприємством в сфері впливу Мінагропроду. Фонд акумулює 20% закупівель зерна на вітчизняному ринку і є першим за величиною серед платників податків аграрної галузі. Його головне статутне завдання — забезпечення продовольчої безпеки України», — йдеться в листі.

Відзначається, що Андрій Радченко був призначений на посаду голови правління «Аграрного фонду» розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2015 р № 175-р. замість звільненого Олександра Кірюков. Менш ніж за півтора року, що пройшов з цього часу, компанія з збитковою перетворилася в стабільно функціонуючу компанію з високими фінансовими результатами своєї роботи.

Висновками недавно проведеного міжнародного аудиту «Аграрного фонду» підтверджено, що за 2015 році фонд отримав 410,8 млн грн чистого прибутку проти 1,747 млрд грн збитків в 2014 р Рентабельність за 2015 р зросла з 24% до 28%, рентабельність активів — з 12% до 21%. А по програмі закупівель зерна врожаю 2016 р профінансовано сільгоспвиробників вже на 956,9 млн грн.

Також у листі наголошується, що Андрій Радченко за короткий час зумів не тільки сформувати професійний висококваліфікований колектив, а й створити ефективну прозору систему управління в суспільстві, знайти можливості для забезпечення високої мотивації роботи кожного працівника.

«Виходячи з усього викладеного, ми звертаємося до Вас з переконливим проханням взяти під особистий контроль ситуацію з« Аграрним фондом »і не допустити звільнення Андрія Радченка і повернення до керівництва товариства людей, з вини яких було втрачено понад 2 млрд грн державних коштів, постраждала репутація компанії, сповільнилися темпи реалізації програми підтримки вітчизняних сільгоспвиробників і забезпечення населення країни хлібом і хлібопродуктами», — деться у зверненні колективу «Аграрного фонду».