друкувати


АМКУ не надсилав офіційне повідомлення про порушення справи – МХП

28 червня 2019, 12:00

27 червня Антимонопольний комітет України (АМКУ) оприлюднив на офіційному сайті інформацію про початок розслідування дій агроіндустріальних холдингу «Миронівський Хлібопродукт» (МХП), в тому числі 5 птахофабрик і «Миронівського Хлібопродукту» на ринку м'яса курячого. Так, АМКУ вважає, що холдинг практикує обмежувальну торговельну політику щодо дистриб'юторів, субдістрібьюторов і партнерів.

Нагадаємо, що МХП зробив офіційну заяву щодо розслідування Антимонопольного комітету його діяльності.

Дану інформацію прокоментували в прес-службі компанії.

«На поточний момент МХП не отримав від АМКУ офіційного повідомлення про порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем і будь-яких інших офіційних документів або запитів з цього питання. Після того як МХП отримає від АМКУ офіційну документацію про початок розслідування, компанія буде сприяти посадовим особам АМКУ і надавати необхідні дані», – уточнили в компанії. 

В офіційній позиції по даній ситуації МХП вказує те, що компанія у своїй діяльності дотримується чинного законодавства України, в тому числі і Закону України «Про захист економічної конкуренції». 

Згідно з повідомленням, протягом трьох останніх років МХП активно підтримується комунікації з АМКУ, оперативно надаючи всю необхідну інформацію відповідно до офіційними запитами або вимогами комітету. 

Звертаємо увагу на те, що МХП діє в рамках законодавства України і торгової політики МХП при дистрибуції курятини, і ніколи своїми діями не обмежувало права інших учасників ринку вільно вибирати собі партнерів, а також не нав'язував іншим учасникам ринку власних правил поведінки. Всі пункти дослідження, призводить АМКУ в своєму повідомленні, МХП вважає безпідставними та необґрунтованими, – додали в компанії.

Нагадаємо, що на початку другої декади червня агроіндустріальних холдинг «Миронівський Хлібопродукт» опублікував проміжний фінансовий звіт за результатами І кварталу 2019 р